В конкурса за ремонт на площада Св. Неделя“ ще вземат

...
 В конкурса за ремонт на площада Св. Неделя“ ще вземат
Коментари Харесай

В конкурса за площад „Св. Неделя“ ще участват само квалифицирани екипи

 В състезанието за ремонт на площада „ Св. Неделя “ ще вземат присъединяване единствено компании, които имат задоволително добре квалифицирани екипи, съобщи основният проектант на София Здравко Здравков, представен от БНР.
Критериите за присъединяване в състезанието за площад " Св. Неделя " са съобразени с Камарата на архитектите, добави той. Преди дни от Камарата предизвестиха, че условията дискриминират претендентите и желаеха отворен, интернационален конкурс. В петък следва нова среща с представители на Камарата, изясни Здравков.

" Гафът ще стане тогава, когато на този знаков за София площад стартира да се упражняват хора, които нямат съответната подготовка. Така направихме състезанието, че да може да вземат участие единствено екипи, които имат нужния потенциал. Задачата е освен идея, а първа премия и работен план ", добави той.
 
Според него, по гледище на Камарата на архитектите, са понижени тези условия на половина, като към този момент определената компанията би трябвало да има като изпълнени обекти от 2,5 хектара на хектар и половина, а броят на лицата, които работят във компанията вместо 15 да е най-малко 5 души ", посочи Здравков.

 
По публикацията работи: Аспарух Илиев
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР